Somontano

Hofleverancier Bodegas Lalanne

Bodegas Lalanne, van Franse oorsprong, werd in Bordeaux opgericht in het jaar 1842 door Don Francisco Lalanne Merlet  en zijn echtgenote Doña Juana Felicia Lataste, baronesse van Bouchardeau.
De familie vestigde zich in Barbastro in het jaar 1894 vanwege de druifluis (filoxera) die de wijngaarden in een groot deel van Europa teisterde.
Daar kochten ze het landgoed San Marcos, alwaar de eerste wijngaarden werden aangeplant. De kwaliteit was zeer hoog. De druiven kwamen uit het Bordeaugebied (Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Chardonnay, Macabeo en Gewürztraminer) alle op Amerikaanse onderstam om voor altijd de druifluis  kwijt te zijn.

Deze druivenrassen hebben zich perfect aangepast aan het klimaat en de grond van de Somontano, en ze worden geteeld naast de traditionele (Spaanse) Tempranillo en Macabeo.

6 generaties van Spaanse afstammelingen van de stichters van het huis, zorgen voor voldoende continuiteit om de traditie van deze Bodegas vast te houden: het blijven produceren van kwaliteitswijnen is het behoud van de uitstekende  naam van het wijnhuis.

De drie gezusters Lalanne die de Bodega nu beheren zijn alle drie gerenommeerde vinologen!

BL1 – Laura Lalanne Blanco 2020

Druivensoorten: 80% Chardonnay en 20% Macabeo.
Het vroegtijdig stoppen van het gistingsproces zorgt ervoor dat er nog een gering hoeveelheid koolzuur in de wijn overblijft. Dat geeft een prettige tinteling op de tong. Zeer aanbevolen als aperitief, maar ook uitstekend geschikt bij vlees- en visgerechten. 12,5% vol.

 € 8,80

BL2 – Laura Lalanne Rosado 2021

Deze brillant  frambozengekleurde roséwijn is gemaakt van  Tempranillo (50%) en Cabernet Sauvignon (50%). Het vroegtijdig stoppen van het gistingsproces zorgt ervoor dat er nog een gering hoeveelheid koolzuur in de wijn overblijft. Dat geeft een prettige tinteling op de tong.
Aanbevolen bij wit vlees en pasta’s. Op warme zomerse dagen uitstekend te drinken als terraswijn.
12,5% vol.

€ 7,85

BL3 – Viña San Marcos Tinto Joven 2022

100% Cabernet Sauvignon.
Rode jonge wijn.3 maanden rijping in vaten van Frans eiken. Rode intense kersenkleur met violette tonen, aangenaam fruit en bloemenaroma’s. Ruim en karaktervol in de neus. Smaakvol en evenwichtig. Fris en zacht in de mond. 13,5% vol.

€ 6,50

BL4 – Lalanne Classic Crianza 2020

Cabernet Sauvignon en Merlot.
Geselecteerde druiven . Verwerking volgens de traditionele methode. Daarna 12 maanden rijping in vaten van Frans eiken. Vervolgens ca. 15 maanden rust op de fles. Intense kersenkleur, sterk aroma van rood en zwart bosfruit, cacao, vanille en eiken. Krachtig en smaakvol in de mond. Evenwicht tussen fruit en hout. Lange nasmaak. 13% vol.

€ 9,75

BL5 – Lalanne Tinto Reserva 2016/17

Cabernet Sauvignon en Merlot.
Geselcteerde druiven. Gisting en verwerking volgens de traditonel methode, daarna 24 maanden rijping in vaten van Frans eiken. Vervolgens 15 maanden rust op fles.
Robijnrood, met tonen van dakpanrood, reuime aroma’s en karakter in de neus. Smaakvol en fluweelzacht in de mond met tonen van tabak en specerijen. Elegant bouquet. Delicate afdronk. Zeer grote complexiteit. Aanbevolen bij geroosterd vlees en rood vlees.

€ 14,95

BL6 – Lalanne Gran Vino Lataste 2017

Elk jaar wordt het beste van de variëteiten uit de wijngaarden geselecteerd om de meest bijzondere wijn van Lalanne te produceren. Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Pinot Noir.
7000 genummerde flessen. 14% vol.

Elke variëteit wordt gegist in nieuwe vaten van Frans of Amerikaans eiken (afhankelijk van de variëteit). Daarna rijping op lie. Vervolgens worden de variëteiten samengevoegd in speciale verhouding.
Intens kersenrood, schitterend en helder. Krachtige neus, hints van rijp rood fruit en welriekende aroma’s. Fris in de mond. Smaakvol en evenwichtig.Gran Vino Lataste is een speciale en elegante wijn. Aanbevolen bij alle soorten vlees, belegen kaas en wild.

€ 21,95

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven