Ribera del Duero

Vega de Yuso

In 2002 is Vega de Yuso begonnen door Rubén Iglesias en zijn vrouw Monica. Rubén is landbouwkundig ingenieur en oenoloog. Vega de Yuso is een kleine bodega in het hart van de Ribera del Duero, in Quintanilla de Onésimo. Voor de rijping wordt gebruik gemaakt van Frans (60%) en Amerikaans (40%) eiken. Het wijngebied is 10 ha groot, aangeplant met de tempranillo druif. Het wijngebied Ribera del Duero wordt door veel sommeliers beschouwd als het mooiste Spaanse wijngebied.

VY1 – Ribera del Duero –  Vegantigua – Roble 2019
100% Tempranillo, 10 maanden houtrijping, robijn rood, fris en fruitig (rood fruit); geur van toast, toffee en vanille, tannines in evenwicht, stevig.

 

€ 9,95

VY2 – Ribera del Duero – Tres Matas – Crianza 2018
100% Tempranillo, 14 maanden houtrijping, diep levendig rood, geur van caramel, toffee, toast, leer, pure chocolade, overrijp fruit, rozijn en krent, smaak krachtig, evenwichtig, lange afdronk

€ 14,50

VY3 – Ribera del Duero – Tres Matas – Reserva 2016

100% Tempranillo. 24 maanden houtrijping. Levendig en diep kersenrood. 
Neus: zeer intens en complex met tonen van caramel-chocolade, toffee, geroosterd brood en een sterke hint naar noga. Gamma van specerijen, noten amandelen en kruidnagel. Lange en aangename afdronk.

€ 23,95

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven