Ribera del Duero

Vega de Yuso

In 2002 is Vega de Yuso begonnen door Rubén Iglesias en zijn vrouw Monica. Rubén is landbouwkundig ingenieur en oenoloog. Vega de Yuso is een kleine bodega in het hart van de Ribera del Duero, in Quintanilla de Onésimo. Voor de rijping wordt gebruik gemaakt van Frans (60%) en Amerikaans (40%) eiken. Het wijngebied is 10 ha groot, aangeplant met de tempranillo druif. Het wijngebied Ribera del Duero wordt door veel sommeliers beschouwd als het mooiste Spaanse wijngebied.
Vega de Yuso laat de wijnen, Roble, Crianza en Reserva aanmerkelijk langer op hout rijpen dan de concurrentie. Waar de Roble al 10 maanden houtrijping heeft gehad, is dat standaard 3 maanden.

VY1 – Ribera del Duero –  Vegantigua – Roble 2020/21
100% Tempranillo, 10 maanden houtrijping, robijn rood, fris en fruitig (rood fruit); geur van toast, toffee en vanille, tannines in evenwicht, stevig.

 

€ 9,85

VY2 – Ribera del Duero – Tres Matas – Crianza 2019/20
100% Tempranillo, 14 maanden houtrijping, diep levendig rood, geur van caramel, toffee, toast, leer, pure chocolade, overrijp fruit, rozijn en krent, smaak krachtig, evenwichtig, lange afdronk

€ 14,95

VY3 – Ribera del Duero – Tres Matas – Reserva 2018

100% Tempranillo. 26 maanden houtrijping op Frans eiken. Levendig en diep kersenrood. 
Neus: zeer intens en complex met tonen van caramel-chocolade, toffee, geroosterd brood en een sterke hint naar noga. Gamma van specerijen, noten amandelen en kruidnagel. Lange en aangename afdronk.
Gouden Médaille Mundus Vini 2021

€ 24,95

VY4 – Ribera del Duero – Tres Matas Vendimia Seleccionada 2018

100% Tempranillo. De druiven komen van 55 jaar oude wijnstokken die groeien op een bodem van klei, krijt en zand. De wijngaard ligt op 850m hoogte.Alle druiven worden handgeplukt. Houtrijping gedurende 24 maanden in vaten van Frans eiken. De smaak is zeer expressief en complex, sappig met veel aroma’s en met een lang aanhoudende afdronk.

€ 33,95 

Tijdelijk uitverkocht!!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven